Korona

Pieksämäen kaupungin koronatilanne edelleen huolestuttava – tiukat koronarajoitukset jatkuvat tammikuun alkupuolelle

Pieksämäellä jylläävää koronaepidemiaa ei ole tiukoista rajoitustoimenpiteistä huolimatta saatu kuriin. Paikkakunnalla on todettu edelleen suuri määrä tartuntoja, jonka myötä kaupungin koronatilanteen voidaan edelleen todeta olevan leviämisvaiheessa. Pelkästään viime viikolla Pieksämäeltä löytyi yli 40 tartuntaa. Valona vanhuspalveluissa koronaan on menehtynyt 7 vanhusta. Kaiken kaikkiaan tartunnan asumispalveluyksikössä on saanut 19 ikäihmistä ja 28 työntekijää. Osa sairastuneista asukkaista on jo aloittanut koronan jälkeisen kuntoutuksen, osa ei ole saanut oireita missään vaiheessa. Valonassa ollaan palaamassa pikku hiljaa kohti tavallista arkea.

Pieksämäen kaupungin perusturvalautakunta kokoontui tänään 21.12.2020 ja päätti jatkaa entisiä rajoitustoimenpiteitä ja –suosituksia. Tiukat rajoitukset on pidettävä, jotta tilanne saadaan rauhoittumaan mahdollisimman pian.

Perusturvalautakunta kieltää Pieksämäellä sekä sisällä että ulkona järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkeä. Kielto on voimassa 21.12.2020-4.1.2021. Myös yksityistilaisuuksia suositellaan kokonaan vältettäväksi. Jos tilaisuus painavista perusteista (esim. hautajaiset) järjestetään, osallistujien määrä tulisi rajata 10 henkilöön. Osallistujien tulisi käyttää maskeja koko tilaisuuden ajan ja turvavälit tulisi huomioida. Ruoka- tai juomatarjoiluja ei tulisi järjestää näissä tilaisuuksissa.

Lisäksi Pieksämäen kaupungin palveluissa jatkuu seuraavat sulut ajalla 21.12.2020-4.1.2021:
-Kulttuurikeskus Poleeni on kiinni
-Nuorisotilat on suljettu
-Ohjaamo Pientare on suljettu
-Veturitori ja Joulumaa on suljettu
-Liikuntatilat on suljettu kaikilta harrastajaryhmiltä
-Jäähalli on suljettu kaikilta
-Kaikki lasten harrastustoiminta on pysäytetty
-Latomon ja Kanttilan palvelupisteet on suljettu. Kaavoja pääsee tarkastelemaan soittamalla palvelusihteerille, puh. 044 799 5334.

Kirjastot jatkavat uloslainausta 4.1.2021 saakka. Kirjoja voi lainata kaikista kirjastoista sekä kirjastoautosta, joka ajaa normaalia reittiään, normaalilla aikataululla. Poleenin kirjastossa uloslainaus tapahtuu pääovelta. Asiakkaita ei päästetä kirjastojen tiloihin eikä niissä myöskään järjestetä omatoimiaikoja.

-Hetken tilanne näytti jo valoisammalta, mutta virus pääsi leviämään tiukoista suojautumistoimenpiteistä ja rajoituksista huolimatta, pahoittelee Pieksämäen kaupungin vt. johtava ylilääkäri Aino Rubini. –Nautitaan rauhallisesta joulusta ja vuodenvaihteesta oman perheen kanssa kotona ja ulkoillen.