Pieksämäen kaupunki allekirjoitti sopimuksen laajakaistahankkeesta – verkkoa täydennetään taajama-alueille

Pieksämäen kaupunki allekirjoitti tiistaina 10.tammikuuta sopimuksen MPY Telecom Oyj:n kanssa, jonka tiimoilta Pieksämäelle aiemmin (2016–2021) rakennettua valokuituverkkoa täydennetään. Verkkoa rakennetaan taajama-alueille Virtasalmelle, Jäppilään ja Nenonpeltoon. Olemassa olevaan verkkoon kuuluu laajakaista- ja kaapeli-tv-palvelut niin kotitalouksille kuin yrityksille. Uudessa valokuituverkossa tarjolla ovat samat palvelut.

Asumisen ja yrittämisen edellytyksiä halutaan kehittää koko kaupungin alueella, minkä vuoksi kaupunki on aktiivisesti hakenut EU-rahoitusta maakunnallisesta tietoliikennehankkeesta. Saatu EU-rahoitus ja kaupungin rahoitus mahdollistavat nyt tietoliikenneyhteyksien parantamisen Nenonpellossa ja entisissä kuntataajamissa Jäppilässä ja Virtasalmella. Näillä alueilla laajakaista ei rakentuisi markkinaehtoisesti ilman kaupungin ja EU:n tukea. Kolmivuotisen hankkeen laskennalliset kokonaiskustannukset ovat 912 000 euroa, josta kaupungin osuus on kolmannes (300 960 euroa), EU-tuen osuus kolmannes ja MPY hanketoteuttajana vastaa lopuista todellisista toteutuneista kustannuksista.

Jos verkko herättää kiinnostusta ja asiakastilauksia saadaan riittävästi, aloitetaan verkon rakentaminen kesän 2023 aikana (viimeistään elokuun alussa). Rakentaminen alkaisi Nenonpellosta ja seuraavana vuorossa olisivat Virtasalmi ja Jäppilä. Valmista pitäisi tulla 2025 vuoden loppuun. Kolmivuotisen hankkeen toteutus on kytketty sähköyhtiöiden toteuttamiin kaapelointitöihin, jolloin samaan kaivantoon saadaan sekä sähkö- että tietoliikennekaapelit.

MPY tiedottaa Nenonpellon, Virtasalmen ja Jäppilän potentiaalisia liittyjiä. Tietoa tullaan jakamaan mm. kaupungin järjestämissä kumppanuuspöydissä.

Nyt kannattaa tarttua tilaisuuteen, ja tulla kuulolle eri tilaisuuksiin, jos tietoliikenneyhteyksien parantaminen on omalla kohdalla ajankohtaista”, kannustaa kaupunginjohtaja Ulla Nykänen.