Korona

Pieksämäen kaupunki purkaa koronasuosituksiaan – kiihtymisvaihe ohi Pieksämäellä

Pieksämäen kaupunki purkaa viime viikolla annettuja suosituksiaan palveluiden ja kokoontumisten rajoittamisessa 22.11.2020 alkaen.  Tällä viikolla Pieksämäellä on lisätty koronatestausta ja väestöstä on otettu kaksinkertaiset näytemäärät aiempiin viikkoihin verrattuna. Yhtään positiivista koronatartuntaa ei ole löytynyt viime viikolla uutisoidun Partaharjun ketjun ulkopuolelta.

-Koronatilanne Pieksämäellä on rauhoittunut ja voimme palata takaisin perustason ohjeistukseen. Riski tilanteen uudelleen aktivoitumiseen on kuitenkin olemassa, joten meiltä kaikilta vaaditaan jaksamista ja suositusten noudattamista, kehottaa Pieksämäen kaupungin johtava ylilääkäri Aino Rubini.

Uudet suositukset, voimassa 22.11. alkaen

Kasvomaski

  • Kasvomaskin käyttösuositus kaikille yli 15-vuotiaille julkisessa liikenteessä ja tiloissa, joissa turvaetäisyyttä ei pystytä pitämään. Suosituksen voimassaoloa tarkastellaan 31.12.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

  • Pieksämäen kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluissa käytetään edelleen asiakas- ja potilaskontakteissa kirurgista suu-nenäsuojaa.

Etätyö

  • Sekä julkisen että yksityisen sektorin toimijoita suositellaan edelleen laajaan etätyöhön.
    Lähi- ja etätyön yhteensovittamisen arviointi tapahtuu työpaikoilla. Lisäksi työpaikoilla tulee edistää työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä. Suositus perustuu Suomen hallituksen 15.10. antamaan valtakunnalliseen etätyösuositukseen.

Kokoontumiset

  • Julkishallinnon kokoukset järjestetään edelleen soveltuvissa määrin etäyhteyksin.
  • Aikuisten ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä koskeva suositus päättyy 21.11.2020. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä ja turvavälien pitämistä. Jos maskin käyttö ei onnistu esimerkiksi liikuntaharrastuksessa, suosittelemme kuitenkin käyttämään maskia pukuhuoneissa ja yhteisissä kokoontumistiloissa.
  • Kaikissa yleisötilaisuuksissa edellytetään noudatettavan THL:n ja OKM:n ohjeen noudattamista. Yli 50 hengen yleisötilaisuuksien järjestämistä koskee AVIn tällä viikolla antamat ohjeistukset: http://www.avi.fi/web/avi/-/ita-suomessa-kokoontumisrajoitukset-pysyvat-ennallaan-myos-joulukuussa-ita-suomi-
  • Koronaviruksen on todettu leviävän erityisesti yksityistilaisuuksissa. Niiden suhteen on tärkeä noudattaa harkintaa ja muistaa huolehtia turvallisuudesta.

Liikuntatilat

  • Kaupungin omistamat liikuntatilat avataan 22.11.2020 alkaen.

Ravintolat

Poleenin drive in-testauspiste on tänään perjantaina viimeistä kertaa auki klo 16-18.30. Jos sinulla on tai on viimeisen viikon aikana ollut koronaan viittaavia oireita, suosittelemme käymään testissä. Jatkossakin voit varata ajan koronatestaukseen arkipäivisin Pieksämäen terveyskeskuksen vastaanotoilta puh. 015 788 4431 klo 8-14. Jos oireesi ovat voimakkaat, soita 116117.

Koronaan viittaavia oireita ovat yskä, hengenahdistus, kurkkukipu tai kurkun karheus, nuha tai nenäntukkoisuus, haju- ja makuaistin häiriöt, päänsärky, voimattomuus, väsymys, kuume, pahoinvointi, oksentelu, ripuli. Pelkistä oireista ei voi päätellä onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri.