Korona

Pieksämäen kaupunki tukee Valona vanhuspalveluja koronatilanteen hoidossa

Kirkkopalvelut ry tiedotti aiemmin tänään, että Valona vanhuspalveluissa on todettu koronatartunta 16 hoitajalla ja 10 asukkaalla. Lisäksi karanteeneja on hoitohenkilökunnassa paljon. Pieksämäen kaupunki tukee vahvasti Valona vanhuspalveluiden asumispalveluyksikköä asukkaiden hoidossa ja supistaa merkittävästi omaa sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaa perumalla kiireetöntä hoitoa ja supistamalla vuodeosastotoimintaa.

Pieksämäen kaupunki perustaa Valonan yhteen kerrokseen kaupungin kotisairaalan avulla terveydenhuollon 15-paikkaisen yksikön varmistamaan sairastuneiden hyvä sairaanhoito. Kaupunki ottaa kokonaisvastuun sairastuneiden hoidosta. Tartunnan saaneet asukkaat ovat tällä hetkellä tilanteeseen nähden hyvävointisia.

-Kohortoimme sairastuneet tälle uudelle perustettavalle osastolle, toteaa Pieksämäen vt. johtava ylilääkäri Aino Rubini. – Virallinen aloitusaika on huomenna iltavuorosta alkaen. Ennen tätä kaupungin kotisairaalan väki tukee Valonassa tehtävää hoitotyötä.

Valonan sosiaalihuollon asumispalveluita tuetaan kaupungin osalta siten, että henkilökuntavajetta paikataan kaupungin hoitohenkilökunnalla ja tuetaan Valona vanhuspalvelujen esimiestyötä.