Korona

Pieksämäen koronaryppään jäljitys loppusuoralla

Pieksämäellä eilen (12.11.) löytyneen 64 korotartunnan jäljitys on pääosin saatu tehtyä. Jäljitystä on tehnyt Essoten ja Pieksämäen kaupungin yhteinen tiimi.

– Arviomme mukaan noin kolmasosa positiivisen testituloksen saaneista on sairastanut taudin viimeisen kuukauden aikana. He myös sopisivat tartunnan lähteeksi lähiviikkojen aikana Pieksämäeltä tulleisiin muihin tapauksiin, joiden lähde on tähän asti jäänyt epäselväksi, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Isolla osalla koronatartunnan saaneista on tällä hetkellä lieviä oireita. Suurin osa on oireettomia.

– Partaharjun puutarha on terveydenhuollon näkökulmasta toiminut vastuullisesti ja ollut isona apuna tartuntojen jäljityksessä. Tässä yhteydessä haluan kiittää myös Etelä-Savon pelastuslaitosta, joka auttoi testauksen järjestämisessä puutarhalle, kiittelee Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Viimeisen viikon aikana myös muut henkilöt ovat voineet altistua koronataudille useissa paikoissa Pieksämäellä, varsinkin ruokakaupoissa. Lisäksi virukselle on voinut altistua sunnuntaina 8.11. klo 10-12 Pieksämäen ortodoksisessa kirkossa.

Suuren altistuneiden määrän takia Essote ja Pieksämäen kaupunki ovat suunnitelleet rajoitustoimet, joilla pyritään nopeasti ja tehokkaasti estämään taudin eteneminen ja tukahduttamaan se niin terveysturvallisuuden takaamiseksi kuin yritystoimintojen jatkumisen vuoksi.

Voit lukea Pieksämäen kiihtymisvaiheen suosituksista täältä.

– Kasvomaskeja tulee käyttää suosituksen mukaisesti koko Essoten alueella ja lievissäkin oireissa hakeutua testeihin joko Omaolon arvion tai Päivystysavun numeron 116117 kautta, muistuttaa Gärdström.