Pieksämäen terveyskeskuksen vastaanottojen puhelinpalvelun aikatauluun muutos 01.11.2021 alkaen

Pieksämäen terveyskeskuksen lääkäreiden ja hoitajien vastaanottojen puhelinpalvelun (015-7884431) aikatauluun tulee muutos. Puhelinpalvelu on avoinna jatkossa maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 8-14 sekä keskiviikkoisin, perjantaisin ja arkipyhien aattona klo 8-13. Puhelut hoidetaan edelleen takaisinsoittopalveluna, myös ääniviestien jättäminen on mahdollista yllämainittuina palveluaikoina.  Puhelinpalveluajan ulkopuolella on mahdollista jättää ajanperuutus, koskien terveyskeskuksen lääkärille tai hoitajalle varattua vastaanottoaikaa, ei koske muita ajanperuutuksia.

Ajanvarausvalikko muuttuu aikataulumuutoksen myötä eli: painakaa 1, jos kyseessä on jokin uusi oire tai vanhan sairauden pahentuminen, jonka vuoksi tarvitsette hoidon tarpeen arviointia, tai painakaa 2, jos kyseessä on jokin muu asia esimerkiksi reseptin uusinta, tutkimustulosten kysyminen tai tarvitsette neuvoa tai ohjausta tms. Kuunnelkaa tiedote huolella loppuun saakka, jotta puhelunne tallentuu takaisinsoittopalveluumme.

Influenssa- ja koronarokotuksien ajanvarausnumero on 015-7884430. Rokotuspuhelinpalvelu on avoinna tiistaista perjantaihin klo 9-13. Puhelut hoidetaan takaisinsoittopalveluna. Rokotuspuhelimessa voi olla ruuhkaa, jolloin takaisinsoittoa saattaa joutua odottamaan 1-3vrk. Jätäthän vain yhden takaisinsoittopyynnön. Korona-ja influenssarokotuksiin sekä koronatestaukseen on käytössä lisäksi myös sähköinen ajanvarauspalvelu.

Pieksämäellä on ollut jo 27.9.2021 alkaen käytössä Lääkärikeskus Mehiläisen digilääkäripalvelu, joka on pieksämäkeläisille tarkoitettu maksuton etälääkäripalvelu. Digilääkärissä hoito tapahtuu chat-keskustelun välityksellä klo 6–24 välisenä aikana joka päivä. Etävastaanotolla hoidetaan oireita, jotka eivät vaadi fyysistä tutkimusta esim. silmätulehdukset ja muut silmäoireet, virtsatietulehdukset, allergiaoireet, iho-oireet, akne, hyönteisenpistot, tuki- ja liikuntaelinoireet, ehkäisy ja gynekologiset asiat sekä yleinen terveysneuvonta.

Digilääkäripalvelun käyttöön otto vaatii mobiilivarmenteen tai verkkopankkitunnukset, jotta pääset kirjautumaan palveluun oma.mehilainen.fi . Rekisteröityessäsi digilääkärijärjestelmään, syötä ensin osoitetietosi palveluun, jotta saat palvelun käyttöösi maksutta. Digilääkärikokeilu on osa Etelä-Savon sote-uudistusta. Palvelun tuottaa Mehiläinen Oy.