Korona

Pieksämäki siirtyy kiihtymisvaiheeseen ESSOTEn mukana

Essoten 26.2. antaman ohjeistuksen mukaisesti myös Pieksämäellä otetaan käyttöön seuraavat toimenpiteet:

Toisen asteen oppilaitokset ja Seutuopisto siirtyvät etäopetukseen 8.3.-28.3. väliseksi ajaksi. 12-18 -vuotiaiden opetus jatkuu Seutuopistossa lähiopetuksena 10 henkilön rajoituksella. Alle 12-vuotiaiden opetus jatkuu ennallaan.

Uimahalli suljetaan 1.3.- 28.3. Kaupungin sisäliikuntatilat ovat avoinna ainoastaan lasten ja nuorten harrastuksille.

Aikuisten harrastustoiminta keskeytetään. 12-18 –vuotiaiden harrastustoiminta (liikunta- ja muut harrastukset) jatkuu 10 henkilön rajoituksella. Saattajat eivät voi tulla sisälle ja huolellista käsihygieniaa on noudatettava.

Alle 12-vuotiaiden harrastukset jatkuvat entisin ohjein: hyvää käsihygieniaa tulee noudattaa, saattajien kontakteja välttää ja käyttää kasvomaskia.

Kulttuurikeskus Poleeni, kirjastot ja kirjastoauto ovat avoinna 10 henkilön rajoituksella. Poleenin tapahtumista tiedotetaan erikseen.

Perusopetus (ala- ja yläkoulu) jatkaa lähiopetuksessa.

Kokoontumisia tulee välttää. Yli 10 hengen kokoontumisia ei suositella järjestettäväksi kuin perustellusta syystä, esim. hautajaiset, ja vain jos annetut kriteerit täyttyvät:

 

  • osallistujien määrä rajataan korkeintaan 10 henkilöön
  • osallistujat käyttävät maskeja koko tilaisuuden ajan
  • tilaisuudessa huomioidaan turvavälit
  • ruoka- tai juomatarjoilua ei järjestetä

 

Julkiset tilat suljetaan, jollei niissä voida täysin välttää kontakteja ja noudattaa sallittua henkilömäärää. Veturitori on suljettu, mutta nuorisotila pysyy avoinna. Käynti nuorisotilaan ulkokautta.

Maskia tulee käyttää kodin ulkopuolella aina kun kontakteja ei voida välttää. Kaikkia talouden ulkopuolisia kontakteja suositellaan vältettäväksi ja turvavälejä ja tehostettua hygieniaa tulee noudattaa.

Etätyön tekemistä suositellaan kaikille, joille se työnkuvan perusteella on mahdollista. Työpaikoilla suositellaan kasvomaskin käyttöä, mikäli tilassa työskentelee useampi ihminen.

Vierailurajoituksia hoitoyksiköihin, palvelutaloihin suositellaan tehtäväksi siten, että vain välttämättömät vierailut toteutuvat. Läheisillä on kuitenkin aina oikeus vierailuun turvatoimenpiteitä (maski, turvavälit ym.) noudattaen, jos yksikössä ei ole koronatapauksia.

Katso ESSOTEn ohjeistus talviloman viettoon tästä https://www.essote.fi/mukavaa-ja-turvallista-hiihtolomaa/