Säästökeskuksen kiinteistö Kauppakadulla kaupungin omistukseen

Kiinteistö Oy Pieksämäen Säästökeskus hakeutui konkurssiin lokakuussa 2022 ja konkurssipesän hoitaja sai suurimmilta velkojilta luvan asettaa myyntiin Kauppakadulla sijaitsevan tontin ja kiinteistön, joista Pieksämäen kaupunki jätti tarjouksen kaupunginhallituksen yksimielisellä päätöksellä.

Halukkaita ostajia oli useampia, mutta kaupungin jättämä, korkein tarjous hyväksyttiin. Tontti ja kiinteistö ovat nyt siirtyneet kaupungin omistukseen, sillä kauppakirja allekirjoitettiin tänään 1.12.2022.

Seuraavaksi ryhdytään siirtämään kiinteistöön liittyviä sopimuksia kaupungille ja jatkotoimenpiteet tulevat myöhemmin kaupungin päätettäväksi hallintosäännön toimivaltamääräysten mukaisesti. Kaupunginjohtaja Ulla Nykänen kertoo päätöksen taustalla olevan ajatus siitä, että ydinkeskustassa oleva elinkelpoinen kiinteistö säilyy.

Tässä nähtiin tärkeä paikka toimia ja kiinteistön siirtyminen kaupungille on hieno mahdollisuus tehdä kiinteistökehitystoimenpiteitä kaupungin keskeisellä paikalla”, lisää elinkeinojohtaja Markus Vesterinen.


Lisätietoja antavat

Ulla Nykänen
kaupunginjohtaja
ulla.nykanen@pieksamaki.fi
puh. 044 368 6801

Markus Vesterinen
elinkeinojohtaja
markus.vesterinen@pieksamaki.fi
puh. 044 799 5577