Taidekatu saapuu jälleen Pieksämäen keskustaan – tänä vuonna kädentaidoista esillä erityisesti tekstiilityöt

Jo perinteiseksi kesän ajan tapahtumaksi muodostunut Taidekatu valloittaa keskustan näyteikkunoita taiteella ja kädentaidoilla 26.5.–30.7.2023. Tänä vuonna kantavana teemana on Tunne tunteesi, jota jokainen taiteilija on käsitellyt omalla tavallaan jättäen taiteen katsojalle mahdollisuuden tunnustella taiteen herättämiä tunteita omasta näkökulmastaan.

Taidekadun lisäksi on esillä Poleenin kesänäyttely BELA Biennaali, joka esittelee eurooppalaista ja etelä-amerikkalaista nykytaidetta maalausten, valokuvien ja veistosten muodossa sekä betonityöt Kuvanveistäjäliiton, Betonipallaksen ja Lipa-Betonin yhteistyönä.

Keskustan tyhjien liikehuoneistojen ja toimivien kivijalkaliikkeiden ikkunoissa voi tänä vuonna nähdä erityisesti tekstiilipainotteista sisältöä, kuten tilkkutöitä ja tuftausta. Lisäksi esillä on esimerkiksi metallilankatöitä. Mukaan mahtuu myös kahden valokuvaajan ottamia kuvia. Toinen heistä, Toni Tarulahti, kuvaa maisemia Pieksämäeltä ja haluaa kuvastaa valokuviensa kautta kotiseuturakkautta.

Taidekatu on tutusti kaikille avoin, esteetön ja sillä ei ole aukioloaikoja, joten osallistua voi milloin tahansa itselle sopii. Taidetta ja kädentaitoja voi ihailla vaikka iltalenkin lomassa.

”Nyt on hyvä hetki tutkia uusin silmin keskusta-aluetta ja bongata sieltä itselle mieluisaa taidetta”, toteaa iloisesti Taidekadun koordinaattori Heidi Harmanen.

Taidekadun avajaisia vietetään 25.5.2023 Poleenissa. Avajaisviikolla vietetään myös Mental Health Art Weekiä, jonka tiimoilta avajaisia edeltävänä päivänä 24.5.2023 järjestetään jongleerauspaja Poleenin puistossa. Kesän aikana on tulossa myös opastettuja Taidekatu-kävelyitä keskustassa sekä Pieksämäen Seurakunnalta taidekävelyitä Vanhassa Kirkossa. Taidekadun ajankohtaisia asioita ja tiedotusta kannattaa seurata Instagramissa (@Taidekatu) ja Facebookissa (@Taidekatu Pieksämäki).


Lisätietoja
Heidi Harmanen
Taidekadun koordinaattori
heidi.harmanen@pieksamaki.fi

Taidekadun verkkosivut
Kartta Taidekadun kohteista