Korona

Tänään todettu yksi koronavirustartunta, Partaharjulla pidetyllä kansainvälisellä rippileirillä on voinut altistua koronavirukselle

Tänään on todettu yksi uusi koronavirustartunta. Positiivinen tulos löytyi jo karanteenissa olevalta henkilöltä, joten altistumispaikkoja ei tästä tartunnasta ole.

Viime viikonloppuna (7.8.) koronavirukselle on altistunut ainakin 103 henkilöä Partaharjulla järjestetyllä kansainvälisellä rippileirillä. Tarkkaa kokonaismäärää altistuneista ei vielä tiedetä. Leiriläisten joukosta neljällä on todettu koronavirustartunta ja altistuneita on leiriläisissä, heidän läheisissään, opettajissa ja muussa henkilökunnassa. Positiiviset tulokset on todettu ulkomaalaisilla henkilöillä. Valtaosa tapahtumaan osallistuneista on paikkakunnan ulkopuolelta.

Karanteenityöryhmä päätti tänään kokouksessaan asettaa kaikki altistuneet pieksämäkeläiset karanteeniin. Karanteeniin on määrätty 16 henkilöä, näistä altistumisista ei ole tullut Pieksämäelle yhtään todettua koronavirustartuntaa. Muut altistuneet ovat kotoisin muualta kuin Pieksämäeltä.

Selvitystyö jatkuu edelleen ja lisätietoja tiedotetaan tarpeen mukaan.

Pienistäkin oireista tulee hakeutua koronatestiin ja jäädä omaehtoiseen karanteeniin odottamaan testitulosta. Huolellisella käsihygienialla, turvaväleillä ja maskin käytöllä voidaan vaikuttaa viruksen leviämiseen, joten niistä tulee nyt huolehtia erityisen hyvin. Myös sosiaalisia kontakteja kannattaa nyt vähentää.