Korona

Uusi koronatartunta Pieksämäellä – altistumispaikat listattu

Pieksämäellä on todettu tänään yksi uusi koronatartunta. Tartunta liittyy tunnettuihin tartuntaketjuihin, mutta altistumisia on ehtinyt tapahtua jonkin verran.

Jos sinulla on lievääkin yskää, kurkkukipua, nuhaa, lämpöilyä tai muita koronan taudinkuvaan sopivia oireita, niin hakeudu koronatestiin ja jää kotiin omaehtoiseen karanteeniin. Lievissäkään oireissa ei pidä mennä ihmisten ilmoille. Käy ainoastaan koronatestissä ja sen jälkeen odota testitulosta kotonasi.

On hyvä tiedostaa, että koronaan sairastunut henkilö voi tartuttaa muita jo 1-2 vuorokautta ennen oireiden alkua. Kun terveeksi itsensä tunteva ihminen liikkuu eri paikoissa ja oireet alkavatkin tänään, niin oireiden alkamisesta kaikki myöhemmin positiivisen koronatestituloksen saaneen viimeisen 2 vuorokauden kontaktit ja liikkumiset otetaan tarkasteluun ja altistuneita asetetaan karanteeniin. Jos kaikkia altistuneita ei ole mahdollista tavoittaa henkilökohtaisesti, tiedotetaan altistumismahdollisuudesta ja paikoista yleisesti.

-Meidän kaikkien olisi välillä hyvä pysähtyä ja pohtia keitä kaikkia on tullut tavattua viimeisen kahden vuorokauden aikana. Vähintään silloin, kun on käynyt koronatestissä ja odottaa tulosta, on aika kirjata omat sosiaaliset kontaktinsa paperille, muistuttaa Pieksämäen vt. johtava ylilääkäri Aino Rubini.

Uusia altistumispaikkoja Pieksämäellä:
15.12. Pieksämäen Lidl ja Tokmanni klo 17-19 välisenä aikana
15.12. Kaakinmäen Neste klo 8-9 ja 18-19
16.12. Kaakinmäen Neste klo 8-9 ja 18-19
17.12. Kaakinmäen Neste klo 9-10 ja 18-19
18.12. Kaakinmäen Neste klo 8-9 ja klo 18-19

Altistumispaikat päivitetään tähän artikkeliin sitä mukaa, kun uusia ilmaantuu: https://www.pieksamaki.fi/pieksamaen-koronajaljitystyota-tehdaan-yhdessa-essoten-kanssa/