Korona

Uusia rokotusaikoja varattavissa sähköisesti ja lisää ryhmiä avataan torstaina 15.4.

Tänään 13.4. avautui sähköinen ajanvaraus kaikille yli 65-vuotiaille. Rokotteena on AstraZenecan rokote. Mikäli kuulut riskiryhmään, voit odottaa riskiryhmien ajanvarauksen alkamista ja varata ajan sitä kautta, jolloin jolloin rokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty tai Moderna. Jos et halua ottaa AstraZenecan rokotetta, mutta et kuulu riskiryhmiin, saat rokotteen myöhemmin laajamittaisessa koko väestön kattavassa rokotuksessa.

Torstaina 15.4. aukeaa molempien riskiryhmien (riskiryhmä 1 ja 2) sähköinen rokoteajanvaraus 16-69-vuotiaille. Tarkista riskiryhmät tästä https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/vakavan-koronavirustaudin-riskiryhmat.

Riskiryhmäläisille tarjottavia rokotteita ovat BioNtech-Pfizerin Comirnaty sekä Moderna. Näiden rokotteiden välillä ei voi valita. Pääasiassa rokotamme Comirnatylla. 16-17-vuotiaat rokotetaan Comirnatylla.

Alle 16-18-vuotiaille suosittelemme varaamaan ajan puhelimitse, jotta varmistetaan oikean rokotteen saatavuus. Puhelinajanvaraus aukeaa 20.4.

Sähköinen ajanvaraus löytyy osoitteesta https://sote.easiointi.fi/pieksamaki-te/easiointi/app?lang=fi&view=  ja vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Sähköisesti ajan voi varata vain itselleen.

Puhelinajanvaraus yli 65-vuotiaille ja riskiryhmille avataan tiistaina 20.4. klo 9. Ajanvarausnumero on 015 788 4430. Puhelinajanvaraus on avoinna tiistaista perjantaihin klo 9-13 ja toimii takaisinsoittona. Järjestelmä rekisteröi saapuneen puhelun ja terveyskeskuksesta soitetaan takaisin. Palvelussa voi olla ruuhkaa ja puhelua voi joutua odottamaan useamman arkipäivän, puheluita ei soiteta viikonloppuisin. ETHÄN SOITA AJANVARAUKSEEN, JOS OMA AJANVARAUSVUOROSI EI OLE VIELÄ ALKANUT. PUHELINAJANVARAUS KUORMITTUU TURHISTA PUHELUISTA JA TAKAISIN SOITOT HIDASTUVAT.

Suosittelemme tekemään ajanvarauksen sähköisesti. Sähköisessä ajanvarauksessa aikoja on reilusti tarjolla ja näin ajan saa nopeammin.