Viikonloppuna on todettu yksi uusi koronatartunta Vaalijalan toimintayksikössä – Koronatestin ajanvaraus pahoin ruuhkautunut

Viikonlopun aikana on todettu yksi uusi koronatartunta Vaalijalan Nenonpellon yksikössä. Altistuneita on yli 20. Julkisia altistumispaikkoja ei tästä tartunnasta ole.

Tartuntoja todetaan tasaisesti ja osassa altistuneita on suuriakin määriä. Koronavirus ja sen muunnokset tarttuvat helposti myös ulkona ja lyhyissäkin kontakteissa. On tärkeää muistaa turvavälit sekä maskin käyttö, kun turvavälien pitäminen ei onnistu. Myös huolellinen käsihygienia on oleellinen osa viruksen torjuntaa ja leviämisen estämistä. Koronarokotteen teho vaikeita tautimuotoja vastaan on hyvä ja molemmat rokotteet saaneella on vähäinen riski sairastua vaikeaan tautiin. Ota siis rokote vuorollasi – sillä suojaat itseäsi ja läheisiäsi.

Testiin tulee edelleen hakeutua vähäisistäkin flunssan oireista. Testiajan voi varata sähköisesti tai puhelimitse. Lisätietoja testistä ja rokottamisesta löytyy osoitteesta www.pieksamaki.fi/korona.

Tällä hetkellä koronatestin puhelinajanvaraus on pahoin ruuhkautunut ja sähköisen ajanvarauksen kaikki ajat on varattu. Uusia aikoja avataan mahdollisimman pian.