Viikonlopun aikana on todettu yksi uusi koronatartunta. Torstaina 14.10. Walk in -rokotustapahtuma Veturitorilla

Pieksämäellä on todettu viikonlopun aikana yksi uusi koronatartunta. Tartunnan alkuperä on paikkakunnan ulkopuolella ja karanteeniin on asetettu viisi henkilöä. Julkisia altistumispaikkoja ei ole tiedossa.

Torstaina järjestetään Veturitorilla Walk in -rokotustapahtuma klo 12.00-17.30. Kaikki kello 17.30 mennessä saapuneet saavat rokotteen ilman ajanvarausta. Kohderyhmänä ovat kaikki yli 12-vuotiaat, jotka eivät ole vielä saaneet koronarokotusta sekä toisen rokotteen aikaistajat, joilla ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa. Kolmannen rokotuksen voi tulla hakemaan vakavasti immuunipuutteiset henkilöt ja ne henkilöt, joille kaksi rokoteannosta on annettu lyhyellä (3 – 5 vkoa) aikavälillä. Kolmannen rokotteen riskiryhmät ovat eri kuin ensimmäisellä ja toisella rokotteella. Kolmanteen rokotteeseen oikeutetut voi tarkistaa THL:n listauksesta Kolmas koronarokoteannos.

Tapahtumassa voidaan laittaa myös kausi-influenssarokote koronarokotteen yhteydessä riskiryhmiin kuuluville. Laajemmasta rokottamisesta kausi-influenssaa vastaan tiedotetaan myöhemmin.