Korona

Viisi uutta koronatartuntaa Essoten alueella – myös Pieksämäellä

Uusia koronatartuntoja on löytynyt Essoten alueelta viisi – myös Pieksämäeltä. Tapaukset eivät liity aiempiin Mikkelin suuriin tartuntaketjuihin, vaan ovat osa laajasti julkisuudessa ollutta Ylläksen ketjua.

Tartunta- ja altistusketjujen kartoitus on edelleen käynnissä ja tähän mennessä karanteeniin on asetettu yli 20 henkilöä. Lähes kaikki karanteeniin joutuvat on tavoitettu.

– Neljä henkilöä on saanut tartunnan lomalla Ylläksellä ja tauti on levinnyt vielä yhteen heidän lähipiiriinsä henkilöön. Kehotamme kaikkia Ylläksellä olleita ottamaan yhteyttä Päivystysavun numeroon 116117, jos ilmaantuu pienintäkään flunssaoiretta, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Yksi sairastuneista on ollut Pieksämäellä Moilas Oy:n myymälä-kahvilassa 28., 29. ja 30.9. klo 11.30-12  ja mahdollisesti altistanut kyseisinä aikoina siellä olleita.

Syytä paniikkiin ei ole, mutta tilanteeseen on hyvä suhtautua vakavasti. – Nämä uudet tartunnat osoittavat hyvin sen, että tilanne voi alueella muuttua nopeasti. Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää, on syytä käyttää kasvomaskia koronatartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi, sanoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Jos sairastut, pysy kotona. Töihin, kouluun, varhaiskasvatukseen tai muiden palveluiden piiriin tullaan vain terveenä.

Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan, ole aina ensin yhteydessä terveyskeskuksen vastaanotoille puh. 015 788 4431 arkisin klo 8-14. Jos oireesi pahenevat ja tarvitset kiireellistä hoitoa virka-ajan ulkopuolella soita 116 117. Hätätilanteessa soita 112.