Korona

Viisi uutta koronatartuntaa löytyi Pieksämäeltä

Pieksämäeltä on löytynyt viisi uutta positiivista koronatestin tulosta. Ne liittyvät eilen (10.11.) uutisoituun tartuntaan.

Essote testaa tämän vuorokauden aikana laajamittaisesti altistuneita ja Partaharjun puutarhan alueella työskenteleviä.

– Laajoja väestön altistumisia ei toistaiseksi ole tiedossa. Altistuneiden jäljitys ja tartunnan lähteen selvittäminen on vielä meneillään. Oireettomina tai hyvin lieväoireisena koronapositiiviseksi todettuja henkilöitä on vajaan viikon aikana käynyt eri ruokakaupoissa Pieksämäellä. Valitettavasti henkilöt eivät ole osanneet tarkkaan kertoa aikoja ja paikkoja, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Oireita saaneiden henkilöiden tulee hakeutua koronatestaukseen jättämällä sähköinen yhteydenottopyyntö Omaolon arvion kautta tai soittamalla Päivystysavun 1161117 numeroon. Pieksämäkeläiset ja Pieksämäellä oleilevat voivat olla myös yhteydessä arkisin klo 8-14 terveyskeskuksen vastaanotoille 015 788 4431.

– Testaukseen tulee hakeutua viipymättä, jos ilmenee hengitystietulehdus- tai muuta koronaan viittaavaa oiretta. Kasvomaskisuositus on ennallaan: mikäli liikut julkisissa paikoissa, joissa turvavälien pitäminen ei onnistu, niin kannattaa käyttää maskia niin itsensä kuin muiden suojaamiseksi, kehottaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Altistuneille ilmoitetaan aina henkilökohtaisesti. Jos altistuminen koskee hyvin pientä joukkoa, niin tietosuojasyistä tarkempia tietoja ei anneta. Emme julkaise tietoja, joiden perusteella tai muihin tietoihin yhdistettynä henkilö olisi tunnistettavissa. Yleensä tällöin kyse on esimerkiksi altistumisista vain henkilön lähipiirissä. Laajoista altistumisista, joissa altistuneiden määrä on suuri tai joissa ei ole mahdollista tavoittaa kaikkia henkilökohtaisesti,  tiedotamme aina tarkemmin.