Päivitys klo 12.40: Tänään todettu kolme uutta koronatartuntaa – sairastuneet ovat jo olleet karanteenissa. – Yksi uusi koronatartunta edellisen tiedotteen (5.8.) jälkeen. Rokotuksen voivat nyt varata kaikki yli 12-vuotiaat!

Päivitys klo 12.40 Pieksämäellä on tänään todettu kolme uutta koronatartuntaa jo karanteenissa olleiden joukossa. Altistumispaikkoja ei ole.

 

Pieksämäellä on todettu yksi uusi koronatartunta edellisen tiedotteen (5.8.) jälkeen. Tartunta on paikkakunnan ulkopuolelta ja karanteeniin on asetettu kaksi henkilöä. Julkisia altistumispaikkoja ei ole.

Pieksämäellä rokotetaan nyt kaikkia 12 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia. Lasten ja nuorten rokotukset toteutetaan pääasiassa yhteistyössä kouluterveydenhuollon kanssa, ja rokotus tapahtuu tässä vaiheessa terveyskeskuksen rokotuspisteissä. Jotta voimme nopeasti vastata uuden ikäryhmän rokotustarpeeseen ja tarjota kaikille ikäryhmille mahdollisuutta saada ensimmäinen Covid-19 -rokote, olemme lisänneet rokotusaikoja myös klo 16:n jälkeen.

Ajan voi varata soittamalla rokotusajanvarauspuhelimeen, puh 015 788 4430 ti – pe klo 9 – 13 välisenä aikana. Toivomme, että he, joilla on henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenne, tilaisivat ajan netistä, jotta ajanvarauspuhelin ei ruuhkautuisi. Ohjeet ja linkki ajanvaraukseen löytyvät Pieksämäen kaupungin sivuilta http://www.pieksamaki.fi/korona.

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan. Jos nuori ei ole kykenevä päättämään hoidostaan itse, rokotuspäätökseen tarvitaan huoltajien allekirjoittama kirjallinen suostumus.