Yksi uusi koronatartunta todettu tällä viikolla – uusi walk in -rokotustapahtuma tulossa

Pieksämäellä on tällä viikolla todettu yksi uusi koronatartunta. Tartunnan alkuperä on epäselvä ja kaksi henkilöä on asetettu karanteeniin. Julkisia altistumispaikkoja ei ole tiedossa.

Tartuntoja tulee meilläkin esiin viikoittain, mutta vähemmän kuin lähikunnissa. Tauti liikkuu edelleen ja tarttuu herkästi. Kannattaa yhä huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä käyttää maskia paikoissa, joissa on paljon ihmisiä ahtaissa tiloissa. Sairaana pitää edelleen pysytellä kotona ja välttää kodin ulkopuolisia kontakteja, vaikka täyden rokotussarjan jälkeen ei tarvitse koronatestiin heti hakeutuakaan.

Eilen järjestetty Walk in -rokotustapahtuma oli suosittu ja sen aikana annettiin 163 ensimmäistä, 61 toista ja 38 kolmatta rokotetta. Alle 16-vuotiaita kävi 44 ja saman verran annettiin myös kausi-influenssarokotetta.

Seuraava Walk in -rokotustapahtuma on suunniteltu pidettäväksi 26.10. Veturitorilla. Pyydämme huomioimaan, että tilaisuudessa ei anneta pelkkää kausi-influenssarokotusta, vaan sen voi saada koronarokotteen yhteydessä, jos kuuluu riskiryhmään (yli 65-vuotiaat, raskaana olevat tai sairauden vuoksi influenssan riskiryhmään kuuluvat).

Kolmas koronarokotus voidaan antaa vain vakavasta immuunipuutteesta kärsiville, kuten elinsiirto tai syöpähoitopotilaat, sekä niille, jotka ovat saaneet kaksi ensimmäistä rokotetta lyhyellä (3–5 viikkoa) aikavälillä. Kolmatta rokotetta ei THL:n ohjeen mukaan anneta saman riskiryhmäjaottelun mukaan kuin ensimmäinen tai toinen rokotus. Diabetes, uniapnea tai astma eivät kuulu kolmannen rokotuksen kohderyhmään.