Keskiviikon jälkeen Pieksämäellä ilmennyt kuusi uutta koronavirustartuntaa – Aluehallintovirastolta rajoituksia liittyen mm. yleisötilaisuuksiin ja aikuisten liikuntaan

Pieksämäellä on todettu keskiviikon jälkeen kuusi uutta koronavirustartuntaa ja asetettu kymmenen henkilöä karanteeniin. Sunnuntaille on avattu ylimääräinen mahdollisuus käydä koronavirustesteissä. Täältä löydät ohjeet koronavirustestiin hakeutumiseen.

Itä-Suomen Aluehallintovirasto on antanut uusia koronaepidemiaan liittyviä rajoituspäätöksiä. Tilanne on heikentynyt alueella voimakkaasti, jonka vuoksi yli 50 henkilön sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään ajalla 31.12.2021 klo 16 – 20.1.2022. Alle 50 henkilön yleisötilaisuuksissa täytyy olla edellytykset riittäville turvaväleille ja osallistujille täytyy olla määriteltynä oma istumapaikka (nimikoitu tai numeroitu).

Liikunta- ja urheilu sekä ryhmäharrastustoimintaan käytettävät sisätilat suljetaan 31.12.2021 klo 16 – 13.1.2022 asti. Näitä tiloja ovat joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat. Päätöksellä ei ole vaikutusta lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan tai ammattiurheiluun.

Kaikissa yleisissä tiloissa tulee järjestää edellytykset turvavälien pitämiseen, jos tilaa käyttää sisällä yli 10 henkilöä tai ulkona yli 50 henkilöä.

 

Päivitetty 31.12.2021 ja tarkennettu, mitä liikuntapaikkoja päätös koskee.