Korona

Koronarokotuksissa 80 vuotta täyttäneiden ajanvaraus aukeaa 2.3.

80 vuotta täyttäneiden koronarokotusten ajanvaraus alkaa 2.3.

Rokotusajan voi varata sähköisellä ajanvarauksella Pieksämäen kaupungin nettisivujen kautta tai puhelimitse koronarokotusten ajanvarausnumerosta 015-788 4430. Ajanvarausnumero on avoinna tiistaista perjantaihin klo 9-13 ja toimii takaisinsoittopalveluna.

Sähköiseen ajanvaraukseen tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Linkki sähköiseen ajanvaraukseen ja ohjeisiin https://www.pieksamaki.fi/korona/.

Uusia rokotusaikoja avataan viikoittain, mutta nettiajanvarauksessa voi olla hetkittäin taukoja rokotusaikojen saatavuudessa.

Ensimmäisinä päivinä ajanvarauksessa on odotettavissa ruuhkaa. Takaisinsoittoa pyydetään odottamaan rauhassa parikin arkipäivää. Nettiajanvarauksen kautta ajan voi varata vain itselleen. Yli 80-vuotiaan puoliso tai samassa taloudessa asuva omaishoitaja saa rokotusajan ajanvarauspuhelinnumeron kautta. Kaupungin säännöllisen kotihoidon asiakkaiden rokotukset jatkuvat kotihoidon toimesta.

Rokotuksiin saavutaan terveysaseman pääovesta (Tapparakatu). Iäkkäiden koronarokotukset annetaan pohjakerroksessa, minne pääsee pääaulasta joko hissillä tai portaita pitkin. Sisätiloissa on opasteet. Poistuminen tapahtuu pohjakerroksen ulko-oven kautta. Varaudu 15min seuranta-aikaan rokotuksen jälkeen.

Käytäthän maskia, huolehdit turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.