Pieksämäellä on todettu tällä viikolla kaksi uutta koronatartuntaa

Pieksämäellä on eilen todettu kaksi uutta koronatartuntaa, tartuntojen alkuperä on paikkakunnan ulkopuolella. Koronavirukselle on voinut altistua:

  • Moilas myymälä-kahvilassa 15. – 18.11. aamiaisen ja lounaan aikaan (tarkkaa aikaa ei tiedossa)
  • K-Market Neilikassa 22. – 23.11. (tarkkaa aikaa ei tiedossa)
  • Pieksämäen Prismassa 16.11. n. klo 14.00 – 14.30.

Listaa mahdollisista altistumispaikoista päivitetään osoitteeseen https://www.pieksamaki.fi/uusien-koronatartuntojen-mahdolliset-altistumispaikat/.

Mahdollisesti altistuneita henkilöitä kehotetaan jäämään omaehtoiseen karanteeniin sekä hakeutumaan koronatestiin vähäisissäkin oireissa. Testiin tulisi hakeutua, vaikka olisi saanut kokonaisen koronarokotesarjan. Pieksämäellä koronatestiajan voi varata sähköisesti osoitteesta https://sote.easiointi.fi/pieksamaki-te/easiointi/app?lang=fi&view=. Lisää tietoa sairastumisesta sekä testiin hakeutumisesta löytyy osoitteesta https://www.pieksamaki.fi/korona/.

Koronatartuntamäärät ovat olleet korkealla jo kolme viikkoa Essoten alueella. Tartunnat jylläävät nyt nuoremmissa ikäryhmissä.

– Rokottamattomien ja rokotettujen taudinkuva on erilainen. Rokottamattomilla taudinkuva on voimakkaampi. Nyt influenssakaudenkin alkaessa olisi tärkeää, että kaikki maksuttoman influenssarokotteen piiriin kuuluvat hakisivat influenssarokotteen ja huolehtisivat koronarokotteiden annoksistaan, muistuttaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Maskin käyttöä suositellaan edelleen vahvasti tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei onnistu. Huolellinen käsihygienia on tehokas keino estää virusten leviämistä.