Pieksämäellä viisi uutta koronavirustartuntaa ja useita karanteeniin – tänään astuvat voimaan myös Aluehallintoviraston uudet rajoitukset

Pieksämäellä on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa, joista 33 on asetettu karanteeniin. Eilen tiedotimme Aluehallintoviraston uusista rajoituspäätöksistä, jotka astuvat voimaan tänään klo 16.

Yli 50 henkilön sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kiellettyjä 20.1.2022 saakka. Alle 50 henkilön yleisötilaisuuksissa täytyy olla edellytykset turvaväleille ja osallistujille tulee olla määriteltynä oma istumapaikka (nimikoitu tai numeroitu).

Urheilu- sekä ryhmäharrastustoimintaan käytettävät sisätilat ovat suljettuna 13.1.2022 asti. Näitä tiloja ovat joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat. Päätöksellä ei ole vaikutusta lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan tai ammattiurheiluun. Poiketen eilisestä tiedotteesta kuntosaleja ei suljeta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi Pieksämäellä sitä, että uimahalli on yleisöltä suljettuna, mutta kuntosali käytettävissä.

Kaikissa yleisissä tiloissa tulee edelleen järjestää edellytykset turvavälien pitämiseen, jos tilaa käyttää sisällä yli 10 henkilöä tai ulkona yli 50 henkilöä. Turvavälirajoitus on voimassa 26.1.2022 saakka.

Ilmoitimme myös eilen, että sunnuntaille on avattu ylimääräinen mahdollisuus käydä koronavirustesteissä. Täältä löydät ohjeet koronavirustestiin hakeutumiseen.